Menu jest różnorodne – obok dań charakterystycznych dla regionu: jak śledzie, łosoś bałtycki , deska z polskimi pasztetami czy słynne polskie pierogi są dania z dalekich podróży np: tagiatelle czy polędwica po francusku. Karta jest zmienna, w ciągłym poszukiwaniu nowych potraw. Pozostają zawsze pozycje ulubione przez Gości.

Przystawki po polsku:

      Deska pasztetów domowych z marynatami
      Śledzie bałtyckie na rozmaite sposoby

Przystawki nie po polsku:
      Krewetki w białym winie, sery zapiekane
      a to z żurawiną, a to z sosem winogronowym.

Polskie zupy przede wszystkim:
      Barszcz czerwony z kołdunami
      Czasem żur z białą kiełbasą
      Czasem słynny krem z dyni.
      A latem chłodniki: litewski i bałkański.
Wybór pierogów:

      Pierogi ruskie z chrupiącymi skwarkami 
      
Pierogi z cielęciną i grzybami
      Pierogi ze szpinakiem i fetą z sosem truflowym

Dania główne
      Polędwica medium lub well done na różne sposoby
      Wątróbka kurczęca tradycyjnie lub nie
      Przebojowe danie Czerwonych Drzwi:
      Eskalopki cielęce z sosem z gorgonzolą, rukolą
      i francuskimi kluskami- ulubione danie Pani       Krystyny Jandy odwiedzającej Czerwone Drzwi       podczas pracy nad filmem "Wróźby Kumaka".
      Kolejny przebój:Pstrąg z pieca w zielonej pietruszce
      Dalej:Pasty rozmaite na zmianę
      Spaghetti pomodoro, Pesto,
      Tagiatelle z łososiem i warzywami
Na słodko

      Ciasto domowe: makowiec w czasie świąt,
      tarta jabłkowa  jesienią,
      truskawki zapiekane latem.
      I zawsze obecna: Sakiewka kawowa